Betting

Betting är bland det mest populära bland folk som gillar att spela för pengar. När man pratar om betting eller sportsbetting så pratar man alltså om fenomenet där man spelar på olika sporter. Man tar ställning till så kallade odds. Odds är ett sätt att uttrycka en sannolikhet för att något ska hända. Vad är oddsen för att det ska bli krona om man singlar slant? Det är 50/50, skulle de flesta säga. Där har man ju de matematiska förutsättningarna och de flesta kan på en sekund ge det enkla svaret att det är en chans på två att det blir krona.

Det är samma princip som i ett exempel om att singla slant ovan som när man ska bedöma odds överlag. Även för sportsbetting. Ditt jobb som bettare är att försöka ta reda på om oddsen som du erbjuds på ett spel är bra. Om någon skulle ge dig ett 10 gånger pengarna på att det blir krona om ni singlar slant så ska du så klart ta det bettet. Satsar du 100 kronor så förlorar du 100 kronor 50 % av gångerna. Men du vinner ju 1000 kronor 50 % av gångerna. Det gör att det är ett statistiskt bra spel. Precis så här ska du tänka när du spelar på sport.

Odds erbjuds av spelbolag. Vilket spelbolag som du ska spela på får du avgöra själv. Det finns många saker att ta hänsyn till. Det är svårt att rekommendera ett spelbolag till någon vars spelpreferenser som man inte har koll på. Men man kan ändå tryggt uppmana en blivande sportsbettare att spela på ett spelbolag som erbjuder höga odds. Då är det lättare att kunna hitta bra spel som jag beskrivit ovan.

Att spela med en betting bonus

Det är upp till dig om du vill spela med en betting bonus. Jag har naturligtvis ett väldigt gott öga till bonusar överlag. Samtidigt så ska man komma ihåg att de flesta bettingbonusar har det där omsättningskravet på sig. För att klara det så måste du ofta spela på odds som mäter 1.5-2.0 eller mer. Det är inte supersvårt att klara omsättningskravet på bettingbonusar om man planerar lite. Men har man inte orken att göra det så är det såklart jobbigare.

Om du inte vill riskera något och har lust att ta en betting bonus så ta en bonus som inte kräver en insättning. Eller en bonus som är riskfri. En riskfri betting bonus innebär att du får det som du eventuellt förlorar tillbaka (upp till en viss summa).